Elfen lied - recenze

28. srpna 2008 v 22:16 | Michiko chan |  Elfen lied
Elfen lied - recenze
Všechno začíná v jedné výzkumné laboratoři, odkud právě prchá jeden z objektů, dívka Lucy. Lucy je diclonius, další vývojový stupeň člověka. Od normálního člověka se odlišuje barvou vlasů a očí, ale hlavně dvěma kostěnými výrůstky na lebce. A právě tyto výrůstky dávají dicloniům velkou sílu, řídí jimi vektory, dlouhé neviditelné ruce. Těmito vektory mouhou dělat stejné věci jako normálníma rukama, ale také s nimi mohou výborně zabíjet, jak předvedla Lucy právě v prvním díle, kde zlikvidovala ostrahu téměř celého objektu a jednu sekretářku. Lucy se nakonec podaří uprchnout, je při tom však střelena do hlavy a padá do moře.
Z vědecké laboratoře se přesuneme do města na pobřeží, kde se po několika letech opět setkali bratranec Kouta se svou setřenicí Yukou. Pro oživení starých vzpomínek se vypraví na pláž, kde si kdysi hráli a tam najdou Lucy. Ta ovšem ztratila paměť, a z nelítostné a kruté vražedkyně se stala naivní a bezbraná dívka, a jediné co umí říct, je nyuu (což se stane jejím jménem). Kouta a Yuka se Nyuu ujmou. Jenže Lucy (nebo Nyuu, jak chcete) je stále na útěku a vypravují se ji hledat vojáci i další dicloniové, aby ji přivedli zpátky. Navíc vždy, když se Nyuu uhodí do hlavy, stane se z ní opět Lucy, a nikdo nemůže říct, co provede svým zachráncům.
Elfen Lied je velmi rozporuplné anime. Na jedné straně je tu hromada krve, na druhé straně se mezi tou krví prochází nahá dívka. Nic tady není černobílé. Kladné postavy nejsou tak bezúhoné jak se zdají, záporné mohou mít ke svému chování dobrý důvod. Dobře je to vidět třeba na Lucy. Lucy není jen pachatel, je to také oběť. Oběť lidské krutosti a nepochopení, v lepším případě pouze lhostejnosti. Na jedné straně jsem ji chápala a soucítila s ní, na druhé straně zabíjela i nevinné lidi, kteří jí nic neudělali a měli dobré srdce. Mnohem víc jsem si oblíbila kupříkladu dívku Mayu, která i přes své těžké zážitky nezahořkla, nebo diclonia jménem Nana.
Elfen Lied je krásně nakreslené. Velkou roli tady sice hraje prolitá krev, končetiny létají vzduchem, ale to je jen slabý odvar toho, co se odehrává v psychologické rovině. Zmasakrování vojáků mě nechalo chladnou, zato když Lucy vzpomínala na svou minulost, na všechno to opovržení, kterého se jí kvůli její odlišnosti dostalo, to mě sevřelo u srdce a rozplakalo. Psychologie hrdinů (s veškerými jejich trápeními, bolestmi i nadějemi) je neuvěřitelně skvěle a přitom jednoduše podaná, zkrátka se s nimi budete prožívat úplně vše. Ještě musím pochválit hudbu, která výborně podtrhla veškeré scénky a i díky které prostě nemůže žádné oko zůstat suché. Pokud jsem někdy někde Elfen Lied kritizovala, omlouvám se, neměla jsem pravdu. Je to ohromné, nádherně udělané dílko, mnoho hraných psychologických filmů je oproti tomu slabý odvar.

Tuhle ůžasnou recenzi jsem našla Tady (moc hezkej blog)

Nyuu ona dobrá polovina
Lusy
Nana dalši Diclonius
Mariko a jestě Diclonius
Yuka
Mayu

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nanami Valentine Nanami Valentine | Web | 17. května 2009 v 19:50 | Reagovat

na tohle anime anime se brzké době chystám:))nemůžu se dočkat až se mi dostahuje:))
pěkný blog:))

2 Nanami Valentine Nanami Valentine | Web | 30. června 2009 v 18:11 | Reagovat

uf,už jsem to skoukla,nic pro slabé povahy:))

3 ArlenePef ArlenePef | E-mail | 22. července 2017 v 12:09 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!

XRumer20170721

4 ArlenePef ArlenePef | E-mail | 22. července 2017 v 22:46 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!

XRumer20170721

5 FlossieMyday FlossieMyday | E-mail | 25. července 2017 v 23:13 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!

XRumer20170725

6 Carolyntip Carolyntip | E-mail | 5. srpna 2017 v 4:34 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)

XRumer201708

7 Carolyntip Carolyntip | E-mail | 6. srpna 2017 v 2:01 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!

XRumer201708

8 Carolyntip Carolyntip | E-mail | 6. srpna 2017 v 12:43 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!

XRumer201708

9 Avito321fek Avito321fek | E-mail | 28. září 2017 v 17:17 | Reagovat

<b>Пополение баланса Авито (Avito) за 50%</b> | <b>Телеграмм @a1garant</b>

<b>Здравствуйте, дорогие друзья!</b>

Всегда рады предоставить Всем вам услуги по пополнению баланса на действующие активные аккаунты Avito (а также, совершенно новые). Если Вам необходимы конкретные балансы - пишите, будем решать. Потратить можно  на турбо продажи, любые платные услуги Авито (Avito).

<b>Аккаунты не Брут. Живут долго.</b>

Процент пополнения в нашу сторону и стоимость готовых аккаунтов: <b>50% от баланса на аккаунте.</b>
Если требуется залив на ваш аккаунт, в этом случае требуются логин и пароль Вашего акка для доступа к форме оплаты, пополнения баланса.
Для постоянных заказчиков гибкая система бонусов и скидок!

<b>Гарантия: </b>

<b>И, конечно же ничто не укрепляет доверие, как - Постоплата!!!</b> Вперед денег не просим...

Рады сотрудничеству!

<b>Заливы на балансы Авито</b>
________

аккаунты авито старые
номер подтвержден в другом аккаунте на авито
как отвязать номер от авито если аккаунт удалён
автореги аккаунты на авито
удалить старый аккаунт в авито

10 Dol77larOr Dol77larOr | E-mail | 14. října 2017 v 17:38 | Reagovat

Были заплачены деньги 6000 за покупку базы данных и просто швырнул. с другого аккаунта к нему обратились, уже специально на 100р была сделка на выборку и тоже швырнул.

непорядочный гандон. кинет 100р%

Телеграм  @japoshka кидальная дешевка

11 Charlesnix Charlesnix | E-mail | Web | 23. října 2017 v 16:15 | Reagovat

Thesis Writing Service - EssayErudite.com

If you look for a trustworthy <a href=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/>thesis writing service</a> and want to benefit from a higher grade, your editors, proofreaders, and instructors are here to lend you a hand.
Some students afraid of hiring professional writers due to ethical issues. As a result, they fail the course due to various reasons not able to defend their degree.
You should note that there is nothing wrong with opting for a <a href="https://essayerudite.com/thesis-writing-service/" />thesis writing service</a>. EssayErudite is certainly the best place for that.

Thesis Writing Service https://essayerudite.com/thesis-writing-service/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama